Janković s Dudom Ivkovićem doneo potpise u RIK

Izbori 05. mar 201700:02 > 08:52
N1

Potpisi podrške građana za kandidaturu Saše Jankovića za predsednika Republike Srbije predati su noćas oko 1.15 Republičkoj izbornoj komisiji.

Potpise je predao proslavljeni košarkaški trener Dušan Duda Ivković, kao ovlašćeni predlagač, i predstavnici Grupe građana „Za Srbiju bez straha“ koja i kandiduje Jankovića za predsednika Republike Srbije. 

Ivković je novinarima rekao da mu je velika čast što je uz Jankovića, navodeći da je u izborni štab pored potpisa koji su predati pristiglo još desetine hiljada potpisa i da još pristiže, ali da nisu uspeli sve da ih ažuriraju.

„Znam da sam podržao ono što je najbolje, znam da nisam ni ucenjen. I nadam se da će ti milioni građana da se dignu od kanabea i da glasaju za najbolje“, rekao je Ivković.

Predali su 17.866 potpisa.

Predaji potpisa prisustvovao je i Saša Janković. Kandidovao se ispred grupe građana, kutije su doneli volonteri, a na njima je pisalo „Ljudi na koje čekamo smo mi“.

N1

Janković je izjavio da će na njemu, kada ga RIK i formalno proglasi za kandidata, biti ogromna odgovornost, zato što je kandidat građana, „koji svoju veru, nadu i budućnost ulažu u to da zajedno vratimo Srbiju sa stranputice“.

Dodao je da je uveren da to zajedno mogu.

„Uveren sam da mogu da vratim smisao institucijama Srbije, da budem ne samo predsednik Republike nego tačka oslonca svim institucijama Srbije koje su neophodne da bi građani Srbije imali svoje dostojanstvo“, rekao je Janković.

On je kazao da se nada da će mediji kao slobodni pratiti celu predsedničku kampanju i istakao da je siguran da će Srbija dobiti najboljeg predsednika Republike.