Izborni štab Jankovića: Sprečili građane da daju potpis

Izbori 03. mar 201721:30 > 21:36
Fonet

Izborni štab predsedničkog kandidata Saše Jankovića saopštio je da je prvi dan prikupljanja potpisa podrške Jankoviću protekao u nizu sprečavanja građana da pruže podršku njihovom kandidatu.

„U Kovačici, ispred prostorija u kojima je bilo organizovano prikupljanje potpisa, grupa neidentifikovanih muškaraca blokirala je ulaz građanima. Fizički ih je, uz pogrde i povike, sprečavala da uđu u prostorije i daju svoj potpis“, naveo je Jankovićev štab i dodao da je to samo jedan u nizu pokušaja sprečavanja građana da ga podrže.

Policija se, kako se dodaje u saopštenju, odazvala na poziv uplašenih građana i naložila siledžijama da se udalje, ali i odbila da napravi zapisnik o intervenciji.

„Već do popodnevnih časova na hiljade građana širom Srbije se okupilo kako bi svoju podršku Jankoviću overili i pred notarom. No, nije izostala ni otvorena demonstracija siledžijstva ne bi li se građani zastrašili i pokolebali. Ovakva primena sile jasan je pokazatelj straha aktuelne vlasti – straha od Saše Jankovića i njegove pobede na predsedničkim izborima“, naveli su.