Promenila se vlast u gradu, ekonomista postavljen za grobara

Vesti 27. feb 201717:29 > 05. mar 2017 14:26
N1

Član i odbornički kandidat Zajedno za Srbiju u Dimitrovgradu, Ivica Mladenov, tvrdi da je zbog svog opozicionog angažovanja, od kada je Srpska napredna stranka na vlasti, od opštinskog službenika došao do čistača ulica, a sada i grobara. Čelnici opštine tvrde da o revanšizmu nema ni govora.

Godinama je radio u opštinskoj upravi, bio zadužen i za infrastrukturu, nadgledao izgradnju puteva, nagrađivan za angažovanje u vreme poplava. Kaže da je zato što je u opoziciji prebačen na radno mesto baštovana i čistača ulica.

Sada je usledio novi aneks ugovora gde se šaljem na posao grobara, kaže Ivica Mladenov, trenutno radnik JP Komunalac.

Od kada je opštinaska Direkcija, u kojoj je bio, likvidirana, Mladenov čisti ulice. Tako je Dimitrovgrad dobio čistača ulica sa diplomom ekonomiste, a od ponedeljka imaju grobara sa tom diplomom.

„Kući mi stoji 46 košulja ispeglano, koje sam svakodnevno menjao. Ja glavu ne saginjem, ali sad dolaziš u situaciju da te svi pitaju da li je moguće“, dodaje Mladenov.

U preduzeću Komunalac kažu da je to zato što je jedan grobar preminuo, a drugi je na bolovanju dužem od 30 dana. U ovoj njihovoj odluci ni predsednik opštine ne vidi ništa sporno.

 Predsednik Opštine kaže da je Mladenov školu završio i prikazao diplomu prošle godine, ali je morao da bude raspoređen na jedino upražnjeno radno mesto.

„Javno preduzeće radi onako kako mora da radi. Znam kako je kad si opozicija, ali kada ste na vlasti morate sistem da održavate i unapređujete da služi građanima“, obrazlaže opštinsku odluku Vladica Dimitrov, predsednik Opštine.

U stranci čiji je Mladenov bio kandidat za odbornika, kao šesti na listi, tvrde da nije jedini oštećeni predstavnik opozicije.

„Tomica Božilov, odbornik – pre sedam dana sin mu isteran s posla, na njegovo mesto primljen član SNS. Aleksandra Momčilov – diplomirani ekonomista. Isterana s posla, na njeno mesto je primljena kuvarica iz SNS da vodi finansije. Darko Milenkov – radio u Poreskoj upravi. Isteran s posla“, pokazuje listu Goško Milkov, odbornik Zajedno za Srbiju.

Njihov bivši stranački kolega, sada predsednik opštine ispred SNS, kaže da je sve o čemu opozicija govori samo deo kampanje.

Mene to ne čudi zato što su predsednički izbori, pa samo hoće da stvore neku frku i skrenu pažnju javnosti na sebe. Nema nikakvog revanšizma apsolutno“, tvrdi predsednik Opštine Dimitrov.

Revanšizam ili ne, Mladenov je novi ugovor morao da potpiše. Kaže da se novih poslova ne stidi, ali se ovog poslednjeg boji.

„Iskopavanje grobova, eshumacija, pravljenej humki…“, nabraja svoja nova zaduženja.