Miloš Janković gost Novog dana

Vesti 24. feb 201716:07 > 16:10
Podeli:
Izvor: Medija centar Beograd

U Novom danu gost će biti vršilac dužnosti zaštitnika građana, Miloš Janković, dok štampu lista novinar Momir Turudić. Sa nama u studiju biće i Dejan Begović, kao i Nikola Vranjković.

U godišnjem izveštaju Amnesti International-a za Srbiju navodi se, da su provladini mediji nastavili da napadaju nezavisne novinare, borce za ljudska prava i kancelariju Zaštitnika građana. U izveštaju stoji i da je sprovedeno je nekoliko nasilnih iseljavanja u Beogradu, a migrantima koji su blokirani u Srbiji, nedostaje osnovna zaštita.

I Evropski parlament sa zabrinutošću uzima u obzir kontroverzne događaje u beogradskom kvartu Savamala, a na srpske zvaničnike takođe se apeluje da se uzdrže od optužbi i „neutemeljenih političkih napada na račun zaštitnika građana“, kao i da „u potpunosti štite nezavisnost regulatornih tela“. O ovoj i drugim aktuelnim temama koji se odnose na rad Institucije koju predstavlja, u temi jutra govori vršilac dužnosti zaštitnika građana, Miloš Janković.

Aktuelnosti, kroz pregled dnevne štampe komentariše Momir Turudić, novinar nedeljnika VREME.

U rubrici ČITAMO predstavljamo knjigu „Niče za osobe pod stresom“, autora Alana Persija.
U ovoj knjizi sabrani su saveti kroz „99 filozofskih pilula za borbu protiv stresa“. O knjizi govori Dejan Begović, izvršni direktor izdavačke kuće „Kreativni centar“ .

Nakon nedavno održanih koncerata u beogradskom Domu omladine, Nikola Vranjković uskoro će nastupiti u Zemunu, Nišu i Novom Sadu. Nikola Vranjković, kompozitor, tekstopisac, gitarista, producent, tim povodom u studiju Novog dana.