Šutanovac: Režim strahuje od drugog kruga

Vesti 21. feb 201718:26 > 18:27
Podeli:
Izvor: DS

Predsednik Demokratske stranke Dragan Šutanovac izjavio je da vladajuću koaliciju strah od drugog kruga ujedinjuje oko zajedničkog kandidata na predsedničkim izborima.

Što je više kandidata, biće veća izlaznost, a onda procenat kandidata vladajuće koalicije pada ispod 50 odsto i ubeđen sam da će to teško prebaciti, rekao je Šutanovac u emisiji „Pravi ugao“ na RTV Vojvodini.

Mene brine medijska i finansijska podrška koju ima vladajuća koalicija, rekao je Šutanovac, koji nije odgovorio na pitanje da li će podržati Vuka Jeremića ukoliko on, a ne Saša Janković prođe u drugi krug.

Šutanovac tvrdi da, prema istraživanjima, Saša Janković, kojeg DS podržava, ima podršku 12 odsto birača, a toliko sada ima i Vuk Jeremić.

Želim da Srbija postane pristojna država i za predsednika čoveka koji će poštovati ustav i zakon. Ne sekiram se ko će biti vođa opozicije, rekao je Šutanovac.

On je ocenio da će kampanja biti najprljavija moguća i da će tablodi kao nikada do sada napadati kandidate opozicije.

Šutanovac je rekao da se sa jedinstvenom podrškom predsedničkom kandidatu vladajuće koalicije šalje signal da neće biti parlamentarnih izbora.

Ukoliko ih bude bićemo spremni, rekao je predsednik DS.