Srpski ministar odbrane: Hrvatska ne mora da strahuje

Vesti 10. feb 201722:22 > 22:26
Podeli:
Izvor: N1

Ministar odbrane Srbije Zoran Đorđević izjavio je za Hrvatsku radio-televiziju (HRT) da Hrvatska ne treba da strahuje zato što Srbije oprema i naoružava svoju vojsku i da je srpskoj vladi na prvom mestu ekonomija.

On je podsetio da je Srbija vojno neutralna i da želi da bude deo Evropske unije, a ukazao je i na mogućnost saradnje Srbije i Hrvatskoj na području vojne industrije.

„Naravno da nema bojazni, našoj vladi je na prvom mestu ekonomija. Želimo da Srbija bude ekonomski jaka, da region prepozna da imaju u nama ekonomskog partnera“, rekao je Đorđević u intervjuu objavljenom na sajtu HRT-a.

Prema njegovim rečima, poruka Hrvatskoj je da preko Srbije može da sarađuje s nekim zemljama, „s kojima možda ne može direktno“.

„Mi imamo dobre odnose i sa Rusijom i Belorusijom, ali imamo odlične odnose i sa Kinom. Ostali su nam dobri odnosi i sa Azijom i sa Afrikom i to jeste prilika da zaradimo svi zajedno i da radimo na trećim tržištima“, rekao je Đorđević.

HRT je podsetio da Srbija od „Erbasa“ kupuje devet helikoptera srednje klase, da od Belorusije dobija donaciju u avionima „mig 29“ i protivvazdušnom sistemu „buk“, kao i da joj Rusija donira 30 tenkova T-72 i šest „migova 29“ čiji remont će koštati srpsku vladu.