Milovan Drecun i Božidar Andrejić gosti Novog dana

Vesti 07. feb 201716:17 > 18:44
N1

U sredu Novom danu gosti će biti, između ostalih, predsednik Skupštinskog odbora za Kosovo i Metohiju Milovan Drecun i novinar lista "Danas" Božidar Andrejić.

Kakva su očekivanja od nastavka briselskog dijaloga? Hoće li Beograd i Priština uspeti da prevaziđu aktuelna sporna pitanja? Šta simbolizuje rušenje zida i ponovno građenje „betonske strukture“ u Severnoj Mitrovici? Kakvi su dalji konkretni planovi i potezi Vlade Srbije predviđeni za Kosovo i Metohiju? Šta je trenutno u fokusu Skupštinskog odbora za Kosovo u Metohiju? To su neka od pitanja koja otvaramo sa predsednikom tog tela Milovanom Drecunom.

U pregledu dnevne štampe aktuena društveno-politička dešavanja komentarisaće novinar dnevnog lista „Danas“ Božidar Andrejić.

Festival “From Israel with Love” predstaviće od petka 10. do nedelje 12. februara u prostoru Mikser House neka od najznačajnijih imena izraelske kulturne scene, i druge zanimljivosti koje Beogradu stižu iz Izraela. Ambasada Izraela festivalom obeležava 25. godišnjicu obnavljanja diplomatskih odnosa dve zemlje. Tim povodom naši gosti su Ratko Rakin iz Mikser Hausa i Lana Eraković, predstavnica Izraelske ambasade.

Film „50 nijansi sive“ dobio je nastavak – „Pedeset nijansi – Mračnije“ koji će sutra biti premijerno prikazan u Sava Centru, a na redovnom bioskopskom repertoaru naći će se od četvrtka. Više o tome čućemo od Mine Lukić iz „Taramount filma“.