Tužilaštvo traži da se odredi pritvor Dumanoviću i Trboviću

Vesti 06. feb 201715:57 > 16:01
Screenshot/ AL Jazeera Balkans

Višem sudu u Beogradu danas je dostavljen optužni predlog Višeg javnog tužilaštva protiv policajaca Milana Dumanovića i Mladena Trbovića zbog, kako je navedeno, postojanja opravdane sumnje da su kao saizvršioci u produženom trajanju izvršili krivično delo odavanje službene tajne.

„Više javno tužilaštvo je u optužnom predlogu predložilo da se odredi pritvor okrivljenima, zbog postojanja osobitih okolnosti da će u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo, a o kom predlogu će krivično vanraspravno veće doneti odluku“, navedeno je u saopštenju Višeg suda u Beogradu.

Podsetimo, policajci su optuženi da su odavali službenu tajnu istupanjem u medijima povodom navodnog angažmana srpske policije u Potočarima, u julu 2015. godine, kada je došlo do incidenta i napada na premijera Srbije Aleksandra Vučića. 

Milan Dumanović i Mladen Trbović u pritvoru su od početka godine, a pre nego što su pritvoreni, oni su podneli krivične prijave protiv svojih šefova.

U iskazu Unutrašnjoj kontroli policije jedan od njih tvrdio je da su policajci zaduženi za praćenje u Potočarima bili primorani da rade mimo zakona.