Radna akcija za izgradnju gondole na Zlatiboru

Vesti 01. feb. 201711:18 > 11:22
Podeli:
Izvor: N1

Predsednik opštine Čajetina Milan Stamatović najavio je da će 11. februara početi radna akcija za izgradnju gondole na Zlatiboru i da očekuje učešće između 2.000 i 3.000 ljudi.

Stamatović je rekao da će akcija početi u 10 časova kod prve stanice gondole kod zlatiborske pijace, a da se građani za učešće mogu prijaviti preko sajta Javnog preduzeća Gold gondola ili u opštini Čajetina.

„Koliko god da bude zainteresovanih građana mi ćemo ih rasporediti i nećemo stati dok se projekat ne završi. Nikoga ne rušimo, samo tražimo naše pravo na rad“, rekao je Stamatović i najavio da će napisati knjigu o tome kako je „najveća gondola na svetu“ napravljena uprkos opstrukcijama pojedinih institucija i aktuelnog režima.

Predsednik opštine Čajetina kaže da gondola treba da ima devet kilometara i da će biti najduža te vrste na svetu. Trasa od centra Zlatibora do vrha Tornik košta 13 miliona evra i celu investiciju finansira opština Čajetina.

Stamatović je podsetio da su problemi u vezi sa izgradnjom gondole imovinsko-pravne prirode i da u tome leži i opstrukcija čitavog projekta.

„To zemljište je obećano nekim privatnim investitorima koji su bliski sadašnjem režimu“, rekao je Stamatović i ukazao da je opština Čajetina iscrpela sve pravne mogućnosti i da uporno postavlja pitanje ko je pravi vlasnik zemljišta.

Navodeći da u Geodetskoj upravi piše da je vlasnik zemljišta država Srbija, Stamatović je upitao „da li je za aktuelne ministre država Srbija tuđa“ i poručio da ako je zemljište obećano nekome to mora i da se kaže.