Mihajlović: Niko ne spori Nikoliću, ali druga su vremena

Vesti 01. feb 201711:00 > 11:05
Tanjug/Kabinet Zorane Mihajlović

Ministarka Zorana Mihajlović ponovila je da lider Srpske napredne stranke i premijer Aleksandar Vučić treba da bude kandidat za predsednika Srbije kako bi se očuvala stabilnost u Srbiji i regionu. Dodala je da niko ne spori značaj Tomislava Nikolića, ali da su se vremena promenila.

Mihajlović je za televiziju Pink rekla da su danas stvari mnogo drugačije nego pre pet godina kada je Nikolić postao predsenik i da nije sigurna da može da osvoji 1,5 miliona glasova.

„Mislim da dolaze stvarno teška vremena. Jedno je Tomislav Nikolić od pre pet godina. Niko ne spori da je osnovao SNS i da je sada to najveća stranka u Srbija, ali nisam sigurna da može sada da osvoji 1,5 miliona glasova, mnogo toga se promenilo u Srbiji, regionu i Evropi“, rekla je Mihajlović.

Dodala je d asadašnji predsednik Vlade Srbije izgleda potpuno drugačije od onog od pre pet godina, ali i da su i svet i Evropa drugačiji, zbog čega je, kako kaže, Srbiji potrebna stabilna, snažna i energična politika.

„Ovo je pitanje budućnosti Srbije, neka vrste prekretnice nastavljamo li ovu politiku ili ćemo da čekamo i čamimo desetak godina“, navela je Mihajlović i dodala da jedino Vučić može da pobedi u prvom krugu predsedničkih izbora.

Ona je ocenila i da je odgovoran stav SPS da podrži Vučića kao predsedničkog kandidata.