Ubistvo u centru Beograda – obračun trgovaca narkoticima?

Vesti 30. jan 201717:57 > 19:28
N1

Telo miškarca pronađeno je jutros na tramvajskim šinama u centru Beograda. Kako nezvanično saznajemo reč je o obračunu među kriminalnim grupama, zbog trgovine narkoticima.

Napadač je 34-godišnjeg Vlastimira Miloševića ubio iz škorpiona. Kako saznajemo, ubica je Miloševića jurio nekoliko desetina metara, pucajući u njegovom pravcu, potom mu je iz blizine ispalio hitac u glavu. Telo ubijenog ostalo je na tramvajskim šinama u Ulici 27. Marta.

Među prvima to je primetio jedan od vozača tramvaja, koji je pozvao policiju i hitnu pomoć.

Tokom uviđaja policija je uzela video zapise sa brojnih sigurnosnih kamera u ovom delu grada, od koji su neke, kako saznajemo, zabeležile i momenat ubistva.

Međutim, snimak zločina neće znatno kriminalističkim inspektorima olakšati posao, jer je ubica, prema nezvaničnim saznanjima bio maskiran fantomkom.

Ubijeni Vlastimir Milošević je od ranije poznat policiji. Protiv njega je podneto više krivičnih prijava zbog tuča i nasilničkog ponašanja. Iako nikada nije hapšen zbog trgovine narkoticima, kako saznajemo, policajci su sumnjali da preprodaje kokain. Poslednjih godina Milošević je radio kao obezbeđenje na splavovima i u noćnim klubovima.

Kriminolog Dušan Davidović kaže da je posao obezbeđenja neretko paravan za dilovanje droge: „Odavno je jasno da na poslovima obezbeđenja rade ljudi koji su istureno odeljenje narkoklanova i bore se za prevlast na splavovima i u tim klubovima, gde dolaze dobre platiše“.

Motiv ubistva policija još istražuje. Jedan od pravaca istrage, prema nepotvrđenim informacijama, moglo bi biti i to što je Milošević bio blizak sa narko-grupom koja je trgovala narkoticima u zapadnoj Evropi. Naime, deo tog klana uhapšen je pre više od dve godine u Beču.