Lončar objasnio fotografije i kako su dospele do Ilića

Tanjug/Tanja Valič

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar objasnio da su fotografije sa Dušanom Spasojevićem nastale 2002. godine posle operacije Spasojevićevog oca. Lončar kaže da su ga pozvali da se, kako kaže, upozna sa najpoznatijim političarem sa vlasti. Velimir Ilić je do fotografija došao tako što ih je kupio od jednog fudbalera, dodaje ministar.

  Ministar objašnjava da je otac Dušana Spasojevića izašao iz bolnice i posle nekog vremena pozvao sadašnjeg ministra da se zahvali i upozna ga sa „tada najmoćnijim političarem iz vlasti“.

„Otišao sam, upoznao sam se s tim čovekom. On je insistirao i da se slikamo. Tom čoveku nije bilo baš najprijatnije, ali nije hteo da protivreči. Slikao se, bio još neko vreme, otišao, prešli smo u drugu prostoriju… Video sam danas na slici, naši reprezentativci fudbaleri, divni momci, vrhunski sportisti koji su tu isto bili, popili piće. I sve su te fotografije nastale u tom momentu“, ispričao je Lončar.

Upitan da li je ikada bio u Šilerovoj ulici, ministar kaže da su fotografije nastale u kafiću blizu kuće Spasojevića, tržnom centru sa više prostorija u kojem su bili izloženi automobili i motori.

„Ovo se nalazi blizu njihove kuće, da li se zove Šilerova ili ne. To je kafić gde su bili izloženi neki automobili, motori, neki bilijar. To je kafić u koji su mogli svi da dođu. To je tržni centar neki koji je bio tu u blizini“, rekao je Lončar.

Predsednik Nove Srbije, Velimir Ilić, pokazao je pre nekoliko dana javnosti fotografiju na kojoj je ministar Lončar sa vođom Zemunskog klana Dušanom Spasojevićem. Ilić je danas obelodanio fotografiju za koju tvrdi da je nastala u Šilerovoj ulici, a na njoj su pored Lončara fudbaleri Danko Lazović i Dragoljub Jeremić.

Ministar kaže da mu je jedan od fudbalera sa slike rekao da je fotografije prodao Velimiru Iliću.

„Taj fudbaler Jeremić je bio kod mene i rekao mi da je prodao fotografije Iliću jer mu je trebao novac. Pa je došao još jednom da kaže da vratim direktora bolnica koji je smenjen u Aranđelovcu, da će on to platiti, da uzme i za to pare. Ja sam ga odbio. Onda je došao sa svojim ocem koji je imao ozbiljan probleme sa srcem. Ja pozivam doktora Svetu Putnika i molim ga da operiše tog čoveka i spase čoveku život. A tom Jeremiću kažem nema nikakvih problema što je prodao fotografije. Kažem: ‘Prodao si, trebao ti novac’. Imao je neke porodične probleme, imao je problem sa SNS-om“, kazao Lončar.

Upitan da li će posle svega podneti ostavu, ministar je odgovorio da njegova ostavka nije sporna.