Beograd i Priština nastavljaju dijalog i "spuštaju loptu"

Vesti 24. jan 201723:20 > 25. jan 2017 00:17
Twitter/ Maja Kocijančič

Beograd i Priština dogovorili su se da nastave seriju dijaloga na visokom nivou, kao i da se “spusti lopta“ u izjavama zvaničnika, izjavio je premijer Srbije Aleksandar Vučić posle sastanka njega i predsednika Tomislava Nikolića sa delegacijom Prištine i visokom predstavnicom EU Federikom Mogerini u Briselu.

Vučić je rekao da su „određene stvari postignute kroz težak i otvoren razgovor o stvarima u kojima su Beograd i Priština u mnogome na dijametralnim pozicijama“.

„Dogovorili smo nastavak, seriju dijaloga na visokom nivou u narednom periodu… i da ćemo pokušati …. da svi spustimo loptu i da se odgovorno ponašamo“, rekao je Vučić i dodao da će lično zamoliti sve ministre da se tako ponašaju.

Dijalog Beograda i Prištine nastavljen je danas u Briselu, u trenutku povećanih napetosti u odnosima dve strane, posle hapšenja Ramuša Haradinaja u Francuskoj po nalogu Srbije i krize zbog takozvanog „srpskog“ voza za Kosovsku Mitrovicu, kada su jedinice ROSU poslate na sever Kosova da ga zaustave.

U delegaciji Srbije u Briselu bili su premijer Aleksandar Vučić i predsednik Tomislav Nikolić, dok su Prištinu predstavljali predsednik Hašim Tači i premijer Isa Mustafa.