Grčić: Žao mi je što je premijer ljut, građanima izvinjenje

Vesti 22. jan. 201716:01 > 16:09
Podeli:
Izvor: TANJUG/ZORAN ZESTIC

Elektroprivreda Srbije će narednih dana završiti istragu oko uvećanih decembarskih računa za struju i obeštetiti građane kroz sledeći račun, saopštio je EPS. Direktor tog javnog preduzeća rekao je da mu je žao što je premijer ljut, ali da je ljut s razlogom.

V.d. direktora EPS-a Milorad Grčić rekao je da je najviše oštećenih u Beogradu i Nišu, a da je do problema došlo zbog neočitavanja brojila.

„Želim da uputim izvinjenje svi građanima Republike Srbije, odnosno svim korisnicima EPS-ovih usluga, jer je evidentno da je u određenim delovima Srbije, na teritorijama određenih elektrodistribucija postoji greška u čitanju brojila i zbog toga greška u ispostavljenim računima. Mi ćemo sve ispitati vrlo precizno“, rekao je Grčić.

Grčić je istakao da je će istraga koju je naredio biti završena za dva do tri dana.

„Ljudi u određenim u elektrodistribucijama koji snose krivicu za ovaj deo priče biće smenjeni već u toku naredne nedelje, a svi naši gradjani koji smatraju da su oštećeni i da imaju nerealno veći račun, mogu da upute reklamaciju“, rekao je on i naglasio da na teritoriji Vojvodine nije bilo nikakvih problema sa računima.

On se izvinio i zbog nedovoljno preciznih informacija koje je EPS davao javnosti, a da je razlog tome što je EPS dobijao „nedovoljan broj informacija ili netačne informacije iz elektrodistribucija“.

„Veoma mi je žao jer je premijer Aleksandar Vučić ljut na EPS zbog ovog događaja, međutim on je potpuno legitimno ljut bez obzira na sve što je EPS u 2016. godini uradio, bez obzira na odlične, neočekivano dobre rezultate“, rekao je Grčić.

Komisija ispituje uvećane račune EPS-a

Nakon više pitanja upučenih Komisiji za zaštitu konkurencije, povodom aktuelnih problema sa decembarskim računima za utrošenu električnu energiju koje je domaćinstvima izdalo JP „Elektroprivreda Srbije“, Komisija će ispitati sve navode vezane za ovaj slučaj.

„Ukoliko osnovano pretpostavi da se radi o zloupotrebi dominantnog položaja, Komisija će pokrenuti postupak po službenoj dužnosti radi utvrđivanja povrede konkurencije“, navodi se u saopštenju Komisije.