Ilić napušta Vučića jer ga nije postavio na čelo Koridora

Vesti 19. jan 201718:48 > 22:43
N1

Lider Nove Srbije Velimir Ilić najavio je da će raskinuti koaliciju sa Srpskom naprednom strankom. I dok Ilić za Blic navodi da "nema šta da traži sa ekipom lažova i prevaranata", u SNS-u za sada bez komentara.

Bivši ministar zadužen za vanredne situacije, kaže da se još pre sedam meseci dogovorio sa predsednikom vlade Aleksandrom Vučićem da ga postavi na mesto direktora Koridora Srbije. Ilić je za “Blic” naveo da je bio korektan i da je ćutao, ali da neće dozvoliti da ga neko ponižava.

“Već sedam meseci mi govori da će me za sedam dana imenovati za direktora Koridora i nikako. A tamo cveta kriminal i korupcija. Eno, bivši direktor pegla račune i malverzacije. Tu je kriminal do kosti. Sve lepo piše u izveštaju radne grupe koju je sastavila ministar Zorana Mihajlović”, tvrdi Ilić.

Nakon kritika na račun SNS-a, poslanica Nove Srbije Dubravka Filipovski podnela je ostavku na članstvo i funkcije u stranci, zbog, kako je navela, neslaganja sa politikom koju vodi Ilić.

Filipovski za N1 nije želela da daje dodatna objašnjenja uputivši nas na kratko saopštenje koje je poslala agencijama. “U Novoj Srbiji čiji sam bila dugogodišnji član i funkcioner ne vidim mogućnost borbe za nastavak političkih ciljeva za koje sam se borila prethodnih godina”, poručila je ona.

Političku lavinu Ilić je pokrenuo u sredu intervjom za televiziju Šabac. “Neću više da ponižava niko Novu Srbiju, neću više da je ponižava. Neću više da mi Andrej vodi Novu Srbiju. U Vojvodini on dolazi kući kod čoveka i kaže: ‘vi morate da pređete i ovo’. Pa, nisam ja mutav da ja to ne znam”, rekao je tada Ilić.

Nakon emitovanja ovog intervjua na internetu, TV Šabac saopštila je da im je oko jedan sat posle ponoći oboren internet sajt.

Velimir Ilić nije odgovarao na pozive naše televizije, pa je bez odgovora ostalo pitanje da li su kritike direktno povezane sa tim što Aleksandar Vučić nije ispunio obećanje i da li bi ih, da je postavljen na mesto direktora Koridora, prećutao i ostao u koaliciji sa SNS-om.

Na ćutanje su se danas odlučili i naprednjaci. Pokušaji da preko informativne službe dobijemo sagovornika i komentar na najavu Ilića da će raskinuti koaliciju i optužbe koje je izneo na račun SNS-a, ostali su bez odgovora.

Đurović: Ilić neka vodi računa o svom lopovluku

Dok se čeka reakcija naprednjaka, oglasio se direktor „Koridora Srbije“ Dmitar Đurović koji je odbacio navode Ilića o malverzacijama u tom preduzeću.

U pisanom saopštenju Đurović je naveo da bi Ilić trebalo da vodi računa o svom lopovluku, a ne da se bavi lažima i da mu je drago što Ilić nije dobio priliku da vodi ozbiljnu i uspešnu firmu kao što su Koridori Srbije.

Đurović je istakao i da je Ilić u vreme dok je bio ministar građevinarstva na ime različitih projekata koji se finansiraju iz budžeta najviše novca dao svom rođenom bratu, kao i da je svojevremeno rekao da toleriše „kraduckanje“.