Stefanović: Nećemo dozvoliti nasilje – bilo SNS, DS ili NVO

Vesti 18. jan 201709:36 > 09:39
N1

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je, povodom incidenta na tribini u Beški kod Inđije, da nasilje u Srbiji nikome nije i neće biti dozvoljeno.

„Nasilje neće biti tolerisano, od bilo koga da dolazi, pa bio taj član Srpske napredne stranke, Demokratske stranke ili nevladine organizacije“, rekao je Stefanović za Televiziju Pink.

On je rekao i da će tužilštvo odlučiti o kvalifikaciji dela za sve ono što se dešavalo na tribini u Beški dodavši da će policija profesionalno uraditi svoj deo posla.

Stefanović je rekao i da je devet ljudi iz Beograda i Šapca iz Incijative mladih za ljudska prava došlo na tu tribinu i da je „očigledno da su želeli da izazovu incident“.

On je naveo i da je novinarka televizije Sremska prijavila policiji da su je povredili ti ljudi, kao i da je još nekoliko osoba prijavilo lakše povrede.

Stefanović je ocenio i da je ponašanje predstavnika Incijative bilo neprihvatljivo, zapitvši da li „neko želi da se Srbija vrati unazad“ u vreme kada je „Naconalni stroj prekidao tribine po fakultetima“.