Koji putevi su zavejani, a kuda može da se prođe

Vesti 07. jan. 201713:24 > 13:29
Podeli:
Izvor: N1

Saobraćaj za kamione sa prikolicom i šlepere ponovo je otvoren na deonicama Aleksinac-Niš, Niš-Dimitrovgrad, Niš-Leskovac-Vranje, saopštio je Auto-moto savez Srbije.

AMSS i dalje savetuje da se na put ne kreće bez preke potrebe i zimske opreme za vozila.

Najviše snega palo je na području Dimitrovgrada, Niša, Leskovca, Kuršumlije i Vranja, gde pored snega, na kolovozu probleme stvara jak vetar, koji smanjuje vidljivost zbog mećave i pravi smetove.

Planinski prevoji Čestobrodica, Popadije i Tresibaba u istočnoj Srbiji su prohodni uprkos snegu, koji je praćen jakim olujnim vetrom. Na putevima u nižim predelima ovog kraja vozače očekuje sneg na kolovozu te se sporo putuje.

Veće količine snega ima i na području Bačke, Velikog Gradišta, Valjeva, Loznice, Zlatibora, Kruševca, Kopaonika.

Kamionima i šleperima zabranjeno je kretanje ka Kopaoniku i Goču, kao i na putu Jošanička Banja-Grčak, od Novog Pazara do Sjenice i na putevima na području Valjeva i Šapca.

Neprohodni su neki lokalni putevi na jugu Srbije, među kojima i deonica od Svete Petke do granice sa Makedonijom (Prohor Pčinjski), veza Krive Feje sa auto-putem, na području oko Leskovca, od Predejana do Crne Trave, Trgovište-Bosilegrad, kao i lokalni putevi oko Novog Pazara, Sjenice i Tutina.

Putnička vozila na granici se ne zadržavaju više od 20 minuta.

Pogledajte izveštaj reporterke N1 Gordane Bjeletić: