Mihajlović: Glasam da Vučić bude kandidat za predsednika

Vesti 06. jan 201709:07 > 09:08
Tanjug/Zoran Žestić

Potpredsednica Vlade Srbije i članica Predsedništva Srpske napredne stranke Zorana Mihajlović izjavila je da SNS ima nekoliko kandidata koji bi uz veliku borbu, trud i rad mogli da pobede na predsedničkim izborima, ali da jedino Aleksandar Vučić može da pobedi u prvom krugu.

“Zato glasam da Aleksandar Vučića bude kandidat SNS za predsednika Srbije“, izjavila je Mihajlović za Blic.

Mihajlović je istakla da kandidati opozicije Vuk Jeremić i Vojislav Šešelj, nemaju šanse ako kandidat SNS bude Vučić. Ali ako SNS bude imao drugog kandidata, sve je moguće, rekla je ona.

„Nama je potrebna ubedljiva pobeda koja bi dokazala da Srbija ostaje politički stabilna, to je preduslov za dalji ekonomski rast“, rekla je Mihajlović.

Govoreći o Tomislavu Nikoliću, ona je rekla da je Nikolić “zaslužan za pobedu SNS 2012. godine i da je bio dobar predsednik u mirnom vremenu”.

„Ali dolazi drugačije vreme u našem okruženju, u Evropi i svetu. Treba nam predsednik koji ume da odgovori na nove izazove“, ocenila je Mihajlović.

O presudi NIN-u

Upitana da li je sud koji je kaznio NIN po tužbi Nebojše Stefanovića bio pod pritiskom zbog okupljanja pristalica SNS, Mihajlović je rekla da svaki građanin ima pravo na zaštitu suda, to pravo ima i Stefanović.

„Ali, mislim da mu nije bilo potrebno da na suđenje protiv NIN okuplja svoje pristalice. I pored presude u svoju korist, čini mi se da su mu oni naneli više štete od koristi, jer NIN nije bulevarska štampa, već nedeljnik koji je gotovo stariji od mene i njega zajedno. NIN ne treba da brane ni aktivisti ‘Ne davimo Beograd’, jer ume NIN sam da se brani, kao što ume i Nebojša“, rekla je ona.