Deci produžen praznični raspust zbog gripa

Vesti 04. jan 201712:10 > 12:37
N1

Na sastanku predstavnika ministarstava prosvete i zdravlja odlučeno je da zbog sve više obolelih od gripa praznični raspust za sve osnovnce i srednjoškolce bude produžen.

Đaci do srede neće imati nastavu, a u ponedeljak će, kako je rečeno u Ministarstvu prosvete za N1, biti razmotrena situacija o eventualnom dodatnom produžetku prazničnog raspusta.

„Izvesno je da 9. i 10. januar ne bi radile škole tako da produžavamo za dva dana. Onda ćemo u ponedeljak imati čisto stanje na terenu, jer jednostavno ako je ovaj podatak grupisan u nekoliko gradova mi pravimo problem većem delu Srbije, tako da ćemo preko naše mreže Dositej i preko naših školskih uprava tačno znati stanje preseka kako to izgleda i sreda će biti, 11. januar prvi radni dan“, rekao je ministar prosvete mladen Šarčević.

On ističe da će đaci dva dana lako nadoknaditi. „Jednu subotu, jednu u nekom hodu, možda školsku godinu produžimo, daćemo uputstvo školama kasnije. Ako baš bude nevolja velika imamo vremena da 9. januara napravimo novu procenu“.

Kada je reč o glavnom gradu Srbije, prema podacima Gradskog zavoda za javno zdravlje Beograd, broj obolelih od gripa je u prethodnih nedelju dana povećan za 62 odsto.