Karić u Srbiji: Biću sluga Vlade, ne ulazim u politiku

Vesti 30. dec. 201613:32 > 15:25
Podeli:
Izvor: YouTube

Lider Pokreta snaga Srbije i vlasnik BK grupe Bogoljub Karić vratio se danas u Srbiju posle 10 godina, pošto je obustavljena istraga protiv njega i ukinuta poternica.

Na aerodromu je okupljen veliki broj novinarskih ekipa i građanan a tu je nekoliko sveštenih lica.

Kako javlja reporter N1, spremni su slatko i pogača za Bogoljuba Karića koji je privatnim avionom stigao iz Rusije nakon što je postupak protiv njega obustavljen a poternica povučena.

Po dolasku je naveo da nije bilo lako ali da se „lepo snašao“ u Rusiji.

„Vraća vam se Bogoljub“, poručio je okupljenima dodajući da nije ulazio u kampanju da bi bio vlast. „Jedan je Bog, vlast nikome nije potrebna“.

Poručio je da mu je želja da Srbija radi i da zna kako da zaposli milion građana.

„Ja ću biti sluga Vlade Srbije“, naveo je on i dodao da mu funkcije ne trebaju.

Karić je istakao da neće ulaziti u politiku.

„Salata je zlato srpskog trezora“

Konferencija nije prošla ni bez pominjanja zelene salate, za koju je rekao da je to „kapital koji može da se proizvodi u Srbiji i zvozi“, da to mogu „sve srpske domaćice i domaćini“.

„Ovo je kapital, ovo je dolar, ovo je evro i ovo je zlato trezora srpskog. Samo treba da organizujemo da svaka srpska domaćica i domaćin imaju plastenik. Ne moraju da znaju da proizvedu iPhone, i ne znam šta drugo. Ali ovo zna svako da proizvede i ovo može da puni naše džepove. Ova salata je kao metafora uzeta tada. Salata je nažalost tragedija, i naša Budimka, i naš Servo Mihalj, i naš PKB, i naša Zastava, sve to je postalo srpska salata“, rekao je Karić. 

„Ako zatrebam Vučiću, zna gde sam“

Istakao je da nema nameru da se kandiduje za predsednika Srbije, ali da je siguran da nema konkurenciju i da bi mogao da „zauzme taj kanabe“.

„Ali, ima nešto bolje od toga: da zaposlimo Srbiju – to je najveće kanabe koje treba Bogoljubu i, ako daju Bogoljubu mogućnost da zaposli narod, ja ću biti sluga najbolji, a oni ministri. Ako to uspeju da shvate, ja ću biti sluga broj jedan“, rekao je Karić.

On je rekao i da o tome nije razgovarao s predsednikom Vlade Srbije Aleksandrom Vučićem, da ga nije upoznao i da da je video samo na televiziji.

Kako je dodao, „ako mu zatrebam, zna gde sam, zvaće me“.

O imovini koja mu je oduzeta, rekao je da neće tražiti ništa, ali da očekuje da vlast, ako je „normalna“, to pitanje reši u skladu sa međunarodnim rezolucijama.

„Ja ne tražim ništa, ali očekujem da vlast bude revnosna i poštuje pravila EU i obešeteti oštećene. Meni ne treba ništa Napravio sam 15 Mobtela van Srbije“, rekao je on.

Iz organizacije navode da će biti dočekan „po srpskim običajima“ – so, pogača i devojke u narodnoj nošnji.