Đurić: MTS će se ponovo čuti od Horgoša do Dragaša

Vesti 26. dec 201619:32 > 19:37
Izvor: N1

Direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić izjavio je da je pitanje dana kada će se signal Mobilne telefonije Srbije ponovo čuti od Horgoša, na severu zemlje, do Dragaša, na jugu Kosova, i kada će srpska deca i na Brezovici imati telefonski signal i brzi internet kao i njihovi vršnjaci širom Srbije.

„U pitanju su dani… Halo će se čuti i sa Brezovice, i iz Štrpca i Pomoravlja, ali i iz svih sredina u kojima su zbog bezakonja 2011. godine, a negde i ranije, Srbi lišeni signala MTS-a i prava da oni i njihova deca imaju telefonski signal i brzi internet kao i svi ostali u Srbiji“, rekao je Đurić.

Direktor Kancelarije za KiM je to rekao na konferenciji za novinare upitan da li je Beograd zadovoljan time što je MTS na Kosovu dobio 60.000 mobilnih i 74.000 fiksnih brojeva i 30 antena koje će biti postavljene širom Kosova.

Prema njegovim rečima, to je potvrda da su, posle šest godina dugih razgovora, sačuvani nacionalni interesi Srbije u pokrajini i vraćeno pravo da MTS ponovo deluje od Horgoša do Dragaša.

Podsetimo, MTS je u ponedeljak na Kosovu dobio lokacije za 30 antena.