Rasprodata imovina RTK pokriva plate za tri meseca

Vesti 06. dec. 201620:56 > 22:07
Podeli:
Izvor: N1

Radio televizija Kragujevac je na licitaciji pokretne imovine ostala bez voznog parka i dela opreme, koju je kupio grad Kragujevac. Radnici televizije tužili su firmu zbog zaostalih zarada, a novac sa licitacije biće dovoljan samo za polovinu njihovih potraživanja za april, maj i jun ove godine.

Izvršnom presudom, zbog dugovanja zaposlenima, Radio televizija Kragujevac je na licitaciji ostala bez četiri automobila, opreme za montažu i električnog agregata. Grad Kragujevac je kupio tri laptopa i kameru za 290.000 dinara. Automobil „fijat punto“ licitiralo je Javno stambeno preduzeće Kragujevac.

„Razočarani smo pojavom predstavnika Skupštine grada, lokalne samouprave, koja dve godine nema sluha da raspiše ono što je po zakonu, programe za medijsko sufinansiranje, a danas se pojavljuje da kupi opremu dojučerašnje gradske kuće. Da li su oni došli da stave nadgrobnu ploču ne ono što se zvalo RTK“, upitao je Predrag Petrović, šef produkcije RTK.

Novinarka Slađana Obradović tužila je firmu za zaostale plate, jer je dugo bez prihoda.

„Gledali smo kako se imovina, nekada svih građana, rasprodaje, kako kupci beže kroz prozor. Apsurd je da grad koji dve godine nije raspisao konkurs za opstanak svih medija, pojavljuje se kao kupac opreme, kamere i tri računara“, kaže Obradović.

Predsednik sindikata licitirao „floridu“

Izvor : N1

Na licitaciji kod javnog izvršitelja učestvovao je i predsednik sindikata „Nezavisnost RTK“, Goran Antonijević. On se nadmetao za automobil „jugo florida“, ali ne da bi ga kupio već da bi mu podigao cenu.

„Hteo sam da podignem cenu nakupcima vozila, koji su danas došli da jeftino kupe osnovna sredstva moje firme. Izlicitirao sam auto za33.000 dinara, ali ga neću kupiti. Uzeće ga sledeći po redu kupac. Izgubiću 1.050 dinara, koliko sam položio pre licitacije, jer jepočetna cena bila 10.500 dinara“, rekao je Antonijević.

Radnici RTK su tužili firmu za neisplaćene zarade, koje će im biti nadoknađene prodajom celog voznog parka Radio televizije Kragujevac, tehnike i agregata sa predajnika na brdu Žeželj.

Izvršitelju ostaje da proda još jedan laptop.

„Većina stvari je prodata po početnoj ceni, koja iznosi 70 odsto od procenjene vrednosti. Za nekoliko pokretnih stvari je tekla licitacija“, rekao je javni izvršitelj Nebojša Vujanac.

On dodaje da će biti još popisivanja imovine RTK, jer se radnicima duguju plate od jula do novembra.

Nekada najznačajnija medijska kuća u centralnoj Srbiji je pred gašenjem. Radio televizija Kragujevac, koju je pre godinu dana kupio biznismen iz Kruševca Radoica Milosavljević, emituje reprize, a polučasovni dnevnik sada traje sedam minuta.