Vučić: Čist sam kao suza, pobeđivaću vas dokle budem hteo

Vesti 06. dec. 201612:52 > 13:18
Podeli:
Izvor: Tanjug/Dragan Kujundžić

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da još nema izborni štab i da će ga formirati dovoljno kratko pred izbore, kako bi se suprotstavio opoziciji. Vučić je tokom rasprave o budžetu u Skupštini Srbije odbacio kritike opozicije, navodeći da je čist kao suza i da ih zato na izborima pobeđuje.

„Ja sam čist kao suza i zato vas pobeđujem i pobeđivaću vas dokle god budem hteo da se bavim politikom“, rekao je Vučić. 

Odgovarajući na pitanje šefa poslaničke grupe Dveri Boška Obradovića šta mu je evropski komesar za proširenje EU Johanes Han rekao ko treba da bude sledeći predsednik Srbije, Vučić je rekao da ni Han niti bilo koji drugi komesar ni ambasador, ne mogu da mu govore o unutrašnjim pitanjima Srbije, osim o reformama.

Vučić je odbacio navode Obradovića da je Vladimir Beba Popović u izbornoj noći 24. aprila bio u izbornom štabu Srpske napredne stranke i da je Popoviću prebačeno na račun u austrijskoj banci pet miliona evra.

„Ja ni ne znam šta je pet miliona evra. Ako nađete bilo koji dinar da sam prebacio Bebi Popoviću na račun austrijske banke, neću više biti premijer. Lažovu jedan, kakve vi to stvari izgovarate i nije vas stid“, kazao je Vučić.

Premijer je tokom rasprave odbacio i kritike da ga je finansirao Miroslav Mišković, navodeći da Mišković danas ne upravlja Vladom Srbije i da on „ne prodaje obraz ni za milijardu“.

Obećanje opoziciji: Imaćete punu zaštitu na izborima

Aleksandar Vučić obećao je opoziciji da će imati punu zaštitu na predsedničkim izborima, koji treba da budu održani na proleće sledeće godine, a i na, kako je naveo, mogućim parlamentarnim izborima.

„Obećavam za predstojeće predsedničke, a videćemo da li i parlamentarne izbore, imaćete punu zaštitu“, rekao je Vučić. 

Na dobacivanje šefa radikala Vojislava Šešelja zbog Vučićevih navoda o parlamentarnim izborima premijer je kazao: „Rekao sam, gospodine Šešelj, mogućih izbora, ne falsifikujte moje reči“. 

Vučić je naveo da je potrebno da i opozicija i vladajuća većina budu „zajedno na svakoj kutiji i sačuvaju svaki glas i volju naroda“. 

„Srbija mora da nastavi mirno i bez podela. Siguran sam da bi građani birajući između vas i nas uvek izabrali dijalog kao najbolji način za Srbiju“, dodao je Vučić.