Malagurski: Gebels bi bio fasciniran učinkom Zapada

Vesti 05. dec 201621:23 > 21:31
Podeli:
Izvor: N1

Nad muslimanima na Zapadu se sprovodi perfidniji teror nego što se sprovodio nad Jevrejima pred Drugi svetski rat, kazao je reditelj Boris Malagurski koji je zajedno sa hrvatskim političarem Ivanom Pernarom gostovao u Pressingu.

Gosti Amira Zukića su se složili da se vlade u regiji ponašaju „superhikovski“ prema svojim narodima.

„Ako vidite koliko na godišnjoj ravni sredstava iz budžeta ide stranim bankama shvatićete da desetine puta više ide onoj eliti – 0,01 posto stanovništva, nego ostalim 99 posto. To je čista Seperhik politika“, smatra Pernar dok Malagurski dodaje da se ljudi ne moraju razumeti u ekonomiju kako bi uvideli da se sprovodi loša politika. „Sve što valja prodaje se strancima. Ta neoliberalna politika se sprovodi u svetu još od osamdesetih godina kroz tzv. šok terapiju“.

Lider radikala u Srbiji Vojislav Šešelj kazao je da regionu zapadnog Balkana preti novi rat. Pernar je ove izjave ocenio neutemeljenim, te je poručio Šešelju da se prestane baviti prošlošću. Malagurski se slaže da ne treba „uzimati za ozbiljno“ Šešeljeve izjave.

Gosti su govorili i o pobedi Donalda Trampa na američkim predsedničkim izborima i zašto smatraju da je bolje rešenje od Hilari Klinton.

„Balkan pamti Bila Klintona. Užasavala me je i sam pomisao da Hilari bude sledeća predsednica SAD-a.Tramp nudi nadu da će stvari biti drugačije“, kaže Malagurski.

Pernar je naglasio da nikada nije podržao Trampa kao predsedničkog kandidata, iako su to preneli neki mediji, ali jeste podržao njegovu borbu protiv, kako je kazao, nepoštenog odnosa medija prema njemu.

„Nikada nisam podržao Trampa ili Klinton jer oni služe privatnim osobama koje drže pod kontrolom federalne rezerve zlata. Podržavao sam Trampa zato što je ponižavao establišment. Bila je nepoštena kampanja u kojoj je 95 posto medija bilo protiv njega“, navodi Pernar.

„Ne znamo šta će Tramp uraditi nakon što je izabran. Njegova pobeda je značajna što je slavio iako su sve ankete govorile da on nema šanse. Demokratija se ipak može desiti. To se videlo sa slučajem Bregzita i sa pobedom Trampa“, mišljenja je Malagurski.

Govoreći o položaju muslimana na Zapadu, Pernar je kazao da su oni danas „dežurni krivci“ kao što su nekad to bili Srbi.

„U američkim filmovima koje sam gledao Srbi su bili glavni negativci. Potom su dovedeni Arapi i oni su demonizovani. Moram reći da ‘islamskog terorizma’ nije bilo do otimanja palestinske zemlje“, naveo je.

Na pitanje voditelja da li su današnji muslimani poput Jevreja pred holokaust Pernar je kazao da jesu.

„Pogledajte kako Zapad bombarduje islamske zemlje jednu za drugom. To je kao nekakva vrsta Tour de Francea – Tour de Bliski istok“, tvrdi Pernar.

„Amerikanci rade protiv muslimanima daleko perfidnije nego što su nacisiti to radili Jevrejima. Amerikanci govore da to rade za njihovo dobro. Ovo samo pokazuje koliko je medijska, propagandna mašinerija razvijena. Jozef Gebels bi bio fasciniran s onim šta je Zapad postigao“, zaključio je Malagurski.