Dačić zahvalio Rusima na posvećenosti izgradnji Hrama

Vesti 02. dec. 201617:04 > 17:10
Podeli:
Izvor: Tanjug/MSP, Ognjen Stevanović

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić razgovarao je u Beogradu sa direktorkom ruske Federalne agencije "Rosotrudničestvo" Ljubov Glebovom, koja ga je pozvala da prisustvuje svečanom predstavljanju makete kupole Hrama svetog Save koja će biti izložena u Ruskom domu.

Dačić je istakao važnost izgradnje Hrama svetog Save za Srbiju i srpski narod, ukazavši na značaj uloge koju ruska strana ima u projektu unutrašnjeg ukrašavanja hrama, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova.

Šef srpske diplomatije je zahvalio na posvećenosti koju „ruska strana pridaje završetku izgradnje jednog od simbola Beograda i Srbije, kako u finansijskom tako i u stručnom pogledu“, izrazivši uverenje da će zajednički rad na ovakvim projektima uveliko doprineti razvoju ukupne kulturne saradnje dve zemlje.

Ljubov Glebova je prenela zadovoljstvo zbog svoje posete Srbiji, pozitivno ocenivši saradnju dve zemlje u kulturnoj sferi, navodi se u saopštenju.

Maketa unutrašnje dekoracije kupole Hrama svetog Save, koju će oslikati ruski umetnici, biće predstavljena sutra u Ruskom domu u Beogradu, a prisustvovaće predsednik Srbije Tomislav Nikolić, ambasador Rusije u Beogradu Aleksandar Čepurin, episkop toplički Arsenije i direktorka ruske Federalne državne agencije „Rossotrudničestvo“ Ljubov Glebova.