Dačić: Preduzeo sam sve za decu odvedenu u Tursku

Vesti 01. dec. 201615:43 > 15:47
Podeli:
Izvor: Tanjug/Zoran Žestić

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačič rekao je da je oreduzeo sve što je mogao povodom dece državljanke Srbije koju je njihov otac odveo u Tursku. On kaže da je premijeru Turske objasnio ceo slučaj.

Dačić kaže da je često u kontaktu sa majkom dece Slavicom Burmazović i da je razgovarao s ambasadorom Turske u Beogradu i sa ambasadorom Srbije u Ankari i tražio da se preduzmu konkretne mere.

„Preduzeo sam sve što sam lično mogao. Lično sam premijeru Turske elaborirao njen slučaj, razgovarao sam i s ministrom spoljnih poslova i potom poslao još jedno pismo“, rekao je Dačić.

Dodao je da očekuje još problema u tom slučaju, ali da se nada da će turski državni organi sprovesti presudu svojih sudova, prema kojoj deca treba da se vrate majci.

Bivši nevenčani suprug Slavice Brumazović, državljanin Turske, odveo je njihovo troje dece avgusta prošle godine bez njenog znanja i odobrenja.

Majka kaže da je žrtva porodičnog nasilja, a pošto se obratila za pomoć državnim insistucijama, počela je protest ispred zgrade Vlade i poslala protestno pismo premijeru Aleksandru Vučiću.