Direktor EMS-a novac od tužbe uplatio u humanitarne svrhe

Vesti 01. dec. 201614:58 > 15:01
Podeli:
Izvor: N1

Generalni direktor Elektromreža Srbije (EMS) Nikola Petrović uplatio je u humanitarne svrhe 150.000 dinara koliko je dobio po donošenju pravosnažne presude u sporu protiv direktorke Centra za evroatlantske studije CEAS Jelene Milić, saopštio je EMS. Novac je uplaćen Ustanovi za decu i mlade "Sremčica".

Petrović je januara 2015. godine tužio Jelenu Milić zbog povrede časti i ugleda. Presuda je postala pravosnažna u septembru 2016. a u novembru je postala i izvršna.

Tužba je podneta posle saopštenja CEAS-a pod naslovom „Ko se u stvari služi licemerjem, lažima i progonom onih koji slobodno misle?“, u kojem je pomenut Petrović.

CEAS je sredinom novembra najavio da će se obratiti Ustavnom sudu Srbije i Evropskom sudu za ljudska prava u Strazburu povodom pravosnažne presude po tužbi direktora EMS-a Nikole Petrovića protiv te organizacije i direktorke Jelene Milić. Kako navodi CAES, po toj tužbi je „ekspresno pravosnažno odlučeno, za razliku od svih krivičnih prijava koje je CEAS podneo tužilaštvu i po kojima još nema epiloga“.