Devenport: Srbiji oko 200 miliona evra iz fondova EU u 2017.

Vesti 01. dec. 201612:50 > 12:54
Podeli:
Izvor: Tanjug / Tanja Valič

Šef Delegacije Evropske unije u Srbiji Majkl Devenport ocenio je u Nišu da Srbija napreduje na evropskom putu, kao i da bi do kraja godine trebalo da otvori "još nekoliko" poglavlja u pregovorima o pristupanju EU.

Devenport je novinarima u niškom EU Info kutku rekao da će i u 2017. godini Srbija moći da koristi oko 200 miliona evra iz pretpristupnih fondova EU.

„Prioritet za korišćenje tih sredstava biće definisan u saradnji sa Vladom Srbije i Kancelarijom za evropske integracije. Fokus će svakako biti na energetici, transportnoj mreži i vladavini prava. Želimo da i dalje podržavamo napore Srbije da u potpunosti primeni akcioni plan za poglavlja 23 i 24 u oblasti reforme pravosudja i efikasnije borbe protiv korupcije“, rekao je Devenport.

Šef Delegacije EU u Srbiji poklonio je komplet od 50 knjiga na engleskom jeziku Univerzitetskoj biblioteci „Nikola Tesla“ u Nišu.

Devenport je podsetio da Delegacija EU u Srbiji sprovodi projekat „EUteka“ koji uključuje 47 biblioteka širom Srbije, a cilj je da biblioteke budu spona između Evropske unije i građana.