Novo klizalište u Novom Sadu povod za svađu DS-a i SNS-a

Vesti 28. nov. 201617:14 > 03. dec. 2016 19:30
Podeli:
Izvor: N1

Novi Sad će tokom zime dobiti klizalište od 1.200 kvadratnih metara na otvorenom i to usred centralnog gradskog parka, po uzoru na slične sadržaje iz svetskih metropola. Ali, opozicija u tom gradu optužuje novosadske vlasti da su takvom odlukom promenile namenu zaštićenom prostoru, a sumnjaju i u finansijski deo projekta.

Dunavski park u centru Novog Sada. Prostor koji je zimi bez sadržaja i posetilaca, dobiće klizalište oko jezera koje se nalazi u sredini.

„Ove zime Dunavski park pretvaramo u bajku. Program će se sastojati iz kulturno-umetničkog programa, koji će svakodnevno od 10-22h biti prezentovan svim posetiocima, i naravno klizališta koje će biti nesvakidašnje i koje se po prvi put u Srbiji postavlja na ovaj način“, objašnjava Dušica Ljubojević, Kvart medija.

Međutim, svaka bajka ima svoje peripetije, pa tako Demokratska stranka optužuje gradsku vlast da je ovom odlukom otela Dunavski park Novosađanima i promenila mu namenu, iako je u pitanju prostor koji je pod zaštitom.

„Mi podržavamo da se razne manifestacije održavaju u gradu, i da se sama ponuda Novosađanima poboljša, ali ne tako što će se kršiti zakon i ne tako što će se uništavati spomenici prirode“, kaže Goran Radojev iz Demokratske stranke.

Izvor : N1

Za demokrate poseban problem predstavlja i činjenica da je ovaj projekat od grada već dobio blizu šest miliona dinara, a građani će dodatno plaćati i ulaz na klizalište. Gradska vlast po ovom pitanju se nije oglašavala, ali u njihovo ime, jeste vladajuća stranka.

„Kada Gradski odbor Demokratske stranke već toliko brine o spomenicima prirode u Novom Sadu, pozivamo ih da objasne kako su izdate dozvole za gradnju privatnog gerontološkog centra u Futoškom parku, koji ima isti stepen zaštite kao i Dunavski?“, navodi se u saopštenju GO SNS.

„Šta god da je bilo u prošlosti, ne opravdava ovo što se dešava danas“, odgovara Radojev.

Radovi, međutim, ne trpe zbog stranačkih prepucavanja. Posao će, naime, biti gotov do 15. decembra, a klizalište u parku biće otvoreno naredna dva meseca.