Gimnazija u Smederevu dobila opremu za učenje kineskog

Vesti 25. nov 201615:43 > 15:53
Wikipedia/ Milivoje Aleksić

Generalni direktor Hestil Srbija Džao Djun uručio je smederevskoj Gimnaziji tehničku opremu za učenje kineskog jezika, saopštila je ta kompanija.

Hestil Srbija donirala je Gimnaziji Smederevo interaktivne table sa pratećom opremom, čime je u ovoj školi opremljena jedna multifunkcionalna učionica za učenje kineskog jezika i upoznavanje sa kineskom kulturom i tradicijom.

Džao Djun je rekao da je želja te kompanije da pomogne lokalnoj zajednici i izrazio nadu da će i ubuduće tesno sarađivati sa prosvetnim ustanovama grada Smedereva.

„Verujemo da će iz ove učionice izaći učenici koji će dobro vladati kineskim jezikom i da će to predstavljati naš doprinos razvoju celog Smedereva“, rekao je on.

Prema njegovim rečima, upoznavanje srpskih učenika sa kineskom kulturom i tradicijom predstavljaće veliki značaj i za buduću saradnju dve zemlje.

Gradonačelnica Smedereva Jasna Avramović je naglasila da je ovo veliki dan za grad i Hestil koji ne samo što je donirao opremu za ovu učionicu, već je mnogo učinio za Smederevo, jer 5.200 ljudi zaposlenih u fabrici, sada imaju mirnu budućnost.

Predavači će biti iz Instituta „Konfucije“, a današnjom predajom opreme na korišćenje ozvaničen je početak rada učionice u smederevskoj Gimnaziji.