Reakcije na poziv Jankoviću da se kandiduje

Vesti 25. nov. 201614:36 > 14:44
Podeli:
Izvor: N1

U prvim reakcijama na poziv 100 javnih ličnosti Saši Jankoviću da se kandiduje za predsednika Srbije Zoran Živković i Bojan Pajtić su podržali ovu ideju.

Predsednik Nove stranke Zoran Živković podržao je ideju da se Janković kandiduje. „Podrška“, napisao je Živković na svom Tviter nalogu.

Bivši predsednik Demokratske stranke Bojan Pajtić kaže da apel pokazuje da za Srbiju ima nade. „Apel javnih ličnosti Jankoviću pokazuje da za Srbiju ima nade. Založili su autoritete i izložili se linču. Hrabro, bez jeftinih kalkulacija“, napisao je Pajtić na Tviteru.

Sociološkinja Vesna Pešić ocenila je da nije dobro moliti nekoga da se kandiduje.“Nije dobro moliti kandidata da se kandiduje, to mora da on hoće i da kaže šta će zastupati. Moramo čuti više kandidata, da oni progovore“, napisala je Vesna Pešić na Tviteru i upitala zašto se ne bi organizovali izbori za predsedničkog kandidata.

„Zašto ne bismo imali primeries, da čujemo šta ko kaže, da izmerimo popularnost naših kandidata i idemo na pobedu“, rekla je Vesna Pešić.

Sto javnih ličnosti, medju kojima su književnici, novinari, glumci i profesori, apelovalo je danas na zaštitnika gradjana Sašu Jankovića da se kandiduje za predsednika Srbije kao nestranački kandidat i pozvali demokratski orijentisane gradjane i stranke da podrže tu inicijativu.