Nove uvrede u Skupštini – Rističevićev tvit "krivac"

Vesti 17. nov 201618:36 > 18:47
N1

U Skupštini Srbije - novi napadi i optužbe između poslanika vlasti i opozicije. Ovog puta, ne zbog rasprave u sali, već zbog rečenice koju je na društvenoj mreži tviter napisao Marijan Rističević.

„DS je čudo. Ćerki jednog od njih 2015. RFZO je platio 460.000 evra operacije u inostranstvu. Ove godine su sami odbili RFZO da bi pravili kampanju“.

Ovo je tvit Marjana Rističevića koji je ujedinio najveći deo poslanika opozicije. Nedopustivo je, kažu, optuživati poslanika Dejana Nikolića da zloupotrebljava bolest svoje jednogodišnje ćerke.

„Zgroženi smo načinom na koji se odnosi, ne samo prema Dejanu, njegovoj supruzi i ćerkici, svim onim ljudima koji su mu pomogli da sakupi sredstva u sedam dana žestoke borbe da bi dostigli taj cilj, nego prema svim onim roditeljima koji ovakav i sličan problem imaju“, rekao je Goran Ćirić iz Demokratske stranke.

Podršku su dobili i od nekoliko poslanika vladajuće većine.

„Ja ne znam dokle i šta treba još da se desi da se neki od narodnih poslanika kazne. Šta je to linija? Šta je to nešto što ne smemo da pređemo da bismo doživeli osudu svih nas 249 ukoliko to radi jedan pojedinac?“, pita se Meho Omerović iz Socijaldemokratske partije Srbije.

Pomenuti Marijan Rističević kaže da je upravo Demokratska stranka politizovala situaciju i da on osuđuje svako ugrožavanje prava pacijenata. RFZO je, tvrdi, bio spreman da pomogne, ali je porodica odlučila da novac sakupi samostalno.

„Ukoliko neko napiše „sram vas bilo, lečimo decu sms porukama“ normalno je da kao neko ko brani vas sve jer to je vaš novac, da kažem da je RFZO dva puta platio i da je spreman da plati i treći put i da ono što radi gospodin Šutanovac ne odgovara istini“, kaže poslanik i član nadzornog odbora RFZO-a Marijan Rističević.

Posle teških reči – jedina dobra i najvažnije vest jeste da je novac prikupljen i da će devojčica biti operisana sledeće nedelje u Parizu.