Državna lutrija Srbije: Loto izvlačenje bilo regularno

Vesti 16. nov 201611:37 > 11:42
N1 info

Državna lutrija Srbije saopštila je da nije bilo neregularnosti na izvlačenju u 91. kolu igre na sreću Loto.

„Državna lutrija Srbije će protiv medija koji su obmanuli javnost iznošenjem netačnih tvrdnji da se u izvlačenju naknadno pojavio još jedan listić sa šest pogodaka preduzeti sve moguće mere pravne zaštite“, navodi se u saopštenju.

Mediji su preneli da se u sinoćnjem izvlačenju igre na sreću Loto naknadno pojavio još jedan listić sa šest pogodaka, jer je na ekranu grafika prvo ispisala da je izvučena jedna šestica, da bi nakon nekoliko sekundi taj podatak bio promenjen u dva dobitnika, a grafici je trebalo više od četiri minuta da sve brojeve ispiše na ekranu.

U Državnoj lutriji Srbije su objasnili da se na snimku sa izvlačenja jasno vidi da je u trenutku kada je izvučeno šest brojeva, broj dobitaka sa šest pogodaka bio jedan.

„Nakon što je izvučen sedmi broj, broj dobitaka sa šest pogodaka povećao se na dva, što je potpuno legitimna situacija, jer je u tom trenutku sedmi izvučeni broj na nekom drugom listiću značio dobitak sa šest pogodaka. Sve izneto jasno se videlo u direktnom televizijskom prenosu“, dodaje se u saopštenju.

U DLS navode da se ovakva situacija dešava u gotovo svakom kolu, a pauza do koje je došlo, desila se jer je računar koji daje izlaz grafike blokirao, tako da je morao da bude restartovan.

„Ovo je situacija koja se dešavala i ranije, jer je prenos izvlačenja uživo, a ovakve stvari dešavaju se i u drugim emisijama koje se emituju uživo. U svakom slučaju, na snimku se jasno vidi da su u svakom prikazu rezultati bili tačni“, piše u saopštenju.