Šutanovac: Ne postoji ništa zbog čega treba da se stidimo

Vesti 29. okt 201618:24 > 19:25
N1

Skupština Demokratske stranke na potvrdila je izbor Dragana Šutanovca za predsednika, izabrala radno predsedništvo stranke i Zorana Lutovca kao predsednika Političkog saveta. Na tom mestu do sada je bio Dragoljub Mićunović koji je odbio da bude počasni predsednik stranke.

Ovako je i formalno Dragan Šutanovac preuzeo DS i postao njen osmi po redu predsednik. Tvrdi da ima tim koji pak ima plan kako da izvuče iz problema, ne samo DS, već i Srbiju.

„Kada stojim ovde pred vama, ja nažalost nemam nažalost 250 punih strana praznih obećanja, ali vam nudimo rešenja koja će biti brza i za koja ne kažemo da će uroditi plodom za dve godine, jer te dve godine traju pune četiri godine i trajaće još 44 ukoliko ih ne smenimo“, rekao je Dragan Šutanovac, predsednik DS.

Umesto, kako kažu, samovolje jednog čoveka, demokrate nude vladavinu zakona i silu prava, umesto prava sile. Novi lider stare greške priznaje, ali se, kaže, politika izvinjavanja DS-a ovde završava.

„Mogu da vam obećam da se demokrate više neće izvinjavati, da će demokrate ponovo hodati uspravno, u svakom mestu, u svakom gradu, u svakoj opštini, jer ne postoji ništa zbog čega treba da se stidimo“, rekao je Šutanovac.

Zaključuje da se stranka isuviše dugo delila, vreme je, kaže Šutanovac, da se demokrate sabiraju: „Današnjim danom i ovom našom skupštinskom konvencijom, podele se završavaju“.

Da li je, zaista, na podele u stranci ovde stavljena tačka?

N1

Jedan od osnivača DS-a Dragoljub Mićunović više nije predsednik Političkog saveta, a neće biti ni počasni predsednik stranke, pošto je takav predlog Šutanovca odbio. Ne želi, kaže, ceremonijalnu funkciju.

„A to mene stvarno ne zanima, počasti mi je dosta, nadobiijao sam se raznih medalja i priznanja, ali mi je važno da mogu da učestvujem, i onda mi je bolje da budem aktivan član, što znači govoriću i radiću u odbrani demokratije, a ove počasti neka dele drugima ko hoće“, rekao je Mićunović.

Mićunović dodaje da će nastaviti da bude slobodan kritičar, za stranku će raditi kako misli da je najbolje, a da misli, ističe, još uvek ume. I ne, nema nameru da napusti DS.

„Pa ja ostajem, neka oni odu, ja sam osnovao stranku, oni su došli kod mene, a ne ja kod njih“, zaključio je Mićunović.

Detaljnije u prilogu Maje Nikolić: