Vučić u Beloj Palanci: Obnova škola i makar jedan investitor

Vesti 19. okt. 201611:13 > 13:50
Podeli:
Izvor: Tanjug/Dimitrije Nikolić

Premijer Srbije Aleksandar Vučić najavio je da će Vlada uložiti 49 miliona dinara u obnovu osnovnih škola "Ljupče Španac" u Beloj Palanci i "Jovan Aranđelović" u Crvenoj Reci i obećao da će do leta sledeće godine dovesti bar jednog investitora u Belu Palanku.

Tokom posete Beloj Palanci Vučić je rekao da će rekonstrukcija tih škola biti završena do maja sledeće godine.

Istakao je da je razvoj Srbije od najvećeg značaja obrazovanje mladih i njihov ostanak u zemlji, kao i privlačenje investitora koji će otvarati nova radna mesta. Premijer je najavio da će Vlada nastaviti da ulaže na jugu Srbije i podsticati ravnomeran regionalni razvoj.

Govoreći o radu Vlade u prethodnih sedam dana, sa sedištem u Nišu, Vučić je rekao da je zadovoljan učinkom, za šta je zahvalan ministrima i njihovim stručnim timovima.

Izvor : Tanjug/Tanja Valič

„Ostaje da se ono što je dogovoreno pretoči u dela“, rekao je Vučić i dodao da će proveriti kako se sprovode dogovori.

Belu Palanku su sa Vučićem posetili i ministri prosvete i omladine i sporta Mladen Šarčević i Vanja Udovičić.

Prvi premijer u Beloj Palanci

Izvor : Tanjug/Tanja Valič

Predsednik opštine Bela Palanka Goran Miljković rekao je da je Aleksandar Vučić prvi premijer koji je obišao tu opštinu, zbog čegaje poseta veoma značajna.

“To je znak pažnje, ali i želja da se pomogne ovom delu jugoistočne Srbije, a pre svega malim opštinama kakva je Bela Palanka“, rekao je Miljković.

On je izrazio zadovljstvo što će sledeće godine, kako je najavljeno u toj opštini, jedan investitor otvoriti oko 300 radnih mesta kao i što će vlada za rekostrukciju dve osnovne škole izdvojiti oko 50 miliona dinara.