Vučić obišao Juru, radnici tvrde da im je na poslu "ekstra"

Vesti 18. okt 201618:42 > 19:15
N1

Novinari su govorili - da bi ušli u Yuru, jedini način je da u njoj dobiju posao. Drugi način jeste - da u Juru dođe zvanična delagacija i vrata fabrike otvorena su za javnost.

 Ruta za obilazak obeležena je strelicama – kroz fabričku halu i radnike koji kažu da su zadovoljni.

Na pitanje kakva je situacija u fabrici i kakav jeodnos prema radnicima s obzirom na sve medijskenapise, jedna od radnica kaže: „Na poslu je dobro. Zadovoljni smo radom“.

 Druga odgovara da ona nije imala problem, i dodaje: „Sve je ekstra i menadžeri i strani investitor i lideri“.

„Prema radnicima smo super, koreanci su super“, kaže za novinare jedna od liderki u Juri.

Zadovoljan je i predsednik Vlade – uslovima, brojem od 6. 000 radnih mesta u njihovim fabrikama, dogovorom da do kraja godine u leskovačkoj Juri bude zapošljeno još 700 radnika. “ To je ta užasna fabnrika, ja sam ponosan kako ona lepo izgleda“.

Predsednik Vlade kaže da o tome da su mnogi radnici ostali bez posla, odnosno, da im ugovor nije produžen ako se razbole ili iz drugih razloga odsustvuju, nije razgovarao sa predstavnicima kompanije, jer je to posao za inspekcije.

“Ako imate bilo kakve nepravilnosti, prijavite inspekciji. Što se tiče prava vlasnika da nekog otpusti.. to je tržište i mi smo to, Zakonom o radu, na najbolji mogući način regulisali”.

Predstavnici južnokorejske kompanije nisu davali izjave, od njih se jedino čulo… “Dogovoreno!” to je odgovor na pitanje predsednika Vlade da fabrike iz drugih zemalja presele u Srbiju.

Ispred Jure stotine ljudi, neki i pet sati, strpljivo je čekalo da se završi obilazak i sačekaju premijera. Da uveličaju to, da se izbore za veće penzije

I penzioneri koji su čekali dobili su obećanje, kao i zaposleni u javnom sektoru, a za gradu Leskovcu najavljena je pomoć za uređenje trga i izgranju kolektora.