Radnici Zastave INPRO štajkuju glađu već nedelju dana

Vesti 17. okt 201611:46 > 11:47
N1

Radnici kagujevačkog preduzeća "Zastava INPRO", koji već sedmi dan štrajkuju glađu, nastavljaju sa protestom uprkos sve gorem zdravstvenom stanju, a za sada nema nagoveštaja da bi njihovi zahtevi uskoro mogli biti rešeni.

Protekla noć bila je veoma teška zbog čega su lekarske ekipe dva puta intervenisale ukazujući pomoć radnicima koji gladuju. Troje štrajkača je primilo infuzije, a jedan je dobio uput za Urgentni centar, rekao je FoNetu, predsednik Štrajkačkog odbora Stevan Pušonja.

On je istakao da još nema nikakvih reakcija ni inicijativa iz Ministarstva za rad i socijalnu politiku za početak pregovora i rešavanje štrajkačkih zahteva, i da očekuje da se to neće desiti pre četvrtka i povratka članova Vlade iz Niša.

Apelujemo na nadležne državne organe da se što pre uključe u rešavanje naših zahtva, jer je većina štrajkača na ivici kolapsa, upozorio je Pušonja.

Od utorka 11. oktobra, 25 radnika, invalida druge i treće kategorije, štrajkuje glađu tražeći između ostalog, isplatu zaostalih zarada, naknada za prevoz i jubilarnih nagrada.

Oni traže i preispitivanje privatizacije dela imovine njihovog preduzeća i odbijaju ponuđeni socijalni program, koji predviđa otpuštanje oko 30 radnika uz odgovarajuću otpremninu.