I košarkaši Partizana u majicama s likom ubijenog navijača

Vesti 16. okt. 201616:59 > 17:20
Podeli:
Izvor: FoNet/Aleksandar Koković

Košarkaši Partizana izašli su na zagrevanje za utakmicu sa Olimpijom u majicama s likom ubijenog vođe svojih navijača Aleksandra Stankovića. Grupa huligana prešla na drugi deo tribina da se obračuna sa navijačima koji su zviždali tokom minuta ćutanja ubijenom vođi pristalica crno-belih.

Kao i fudbaleri u subotu, košarkaši su bili u majicama na kojima je, uz lik Stankovića, pisalo „Dobro pamtim sve“. Majice košarkaša su bile crne, dok su fudbaleri nosili bele.

Pre utakmice održan je minut ćutanja, tokom kojeg je jedan deo hale zviždao i negodovao, baš kao i posle minuta ćutanja. Odmah posle toga, grupa huligana je sa strane na kojoj su organizovani navijači prešla je na drugu stranu tribina hale „Aleksandar Nikolić“. Dok su oni dolazili, navijači sa tribine su počeli da beže iz sale i razilaze se. 

https://www.instagram.com/p/BLoSZ57Fubx/

Ubrzo je došla i žandarmerija u punoj opremi i stala ispod tribina. Posle toga su ljudi koji su došli na drugu stranu tribina počeli da skandiraju ubijenom Stankoviću.

Jedini transparent koji je istaknut na utakmici posvećen je njemu. Stanković je bio vođa organizovanih navijača, ali i osuđivani kriminalac. 

Uprava Fudbalskog kluba Partizan nije u subotu želela da komentariše ovaj potez, a čelnici Košarkaškog kluba za sada nisu dostupni za komentar.