Gradi se fontana na Slaviji vrednosti 214 miliona dinara

Vesti 13. okt 201608:32 > 08:35
N1

Gradski menadžer Goran Vesić izjavio je da je kompanija "PMC inženjering" iz Beograda izabrana za izvođača radova fontane na Trgu Slavija, vrednosti 214 miliona dinara, saopštila je danas gradska uprava.

Prema Vesićevim rečima, ugovor predviđa da izvođač održava fontanu godinu dana nakon završetka radova, a pre početka radova spomenik Dimitriju Tucoviću biće izmešten i restauriran, kako bi dobio centralno mesto u parku koji će se nalaziti između Slavije i Ulice kralja Milutina.

Kako se u saopštenju navodi, Vesić je kazao da je „PMC inženjering“ izabran na sednici Nadzornog odbora Direkcije za građevinsko zemljište održanoj juče, a radovi bi mogli da počnu već za mesec dana, kada ističe rok za žalbu drugih kandidata.

„Izvođač će od trenutka uvođenja u posao imati 155 dana da završi izgradnju fontane, koja će imati svu prateću opremu neophodnu za njen rad, a u okviru objekta će se nalaziti podzemna prostorija u kojoj će biti smeštena mašinska oprema. Centralni bazen fontane će biti betoniran i obložen granitnim pločama, a oko bazena će se nalaziti travnjak“, rekao je Vesić.

Posmrtni ostaci Dimitrija Tucovića biće sahranjeni u Aleji velikana na Novom groblju u Beogradu, uz državne i vojne počasti.