Vučković: Čekam izvinjenje zbog neistina o mandatima u SE

Vesti 11. okt. 201613:43 > 13:51
Podeli:
Izvor: N1

Poslanica Demokratske stranke Nataša Vučković izrazila je zadovoljstvo što su delegaciji Srbije u Parlamentarnoj skupštini Saveta Evrope potvrđeni mandati, ali navela i da očekuje izvinjenje predstavnika vladajuće većine u Skupštini Srbije, koji su iznosili neistine i uvrede na njen račun zbog tih mandata.

„Ponovo ističem da ni ja lično, ni DS, nismo doprineli ili podsticali da mandati budu dovedeni u pitanje. Naprotiv – na interesovanje socijalističke grupe zbog čega, kao njihov potpredsednik, nisam više u delegaciji, predložla sam im da o razlozima obaveste Biro grupe, ali da ne preduzimaju nijednu dalju akciju“, navela je Nataša Vučković. 

Kako je navela, o tome ima dokaz koji će predočiti predsednici Skupštine Srbije Maji Gojković i poslanicima i članovima delegacije Aleksandri Đurović i Žarku Obradoviću od kojih očekuje izvinjenje za neistine i uvrede.

Ona je istakla da to kako će delovati socijalistička grupa u Parlamentarnoj skupštini Saveta Evrope ili njeni članovi, prevazilazi mogućnost njenog uticaja. 

Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković saopštila je ranije da su delegaciji Srbije potvrđeni mandati u PSSE i da ona zna ko je bio iza toga da se ti mandati eventualno ospore. 

Prethodno je iz PSSE bilo saopšteno da su akreditivi članovima srpske delegacije osporeni na zahtev britanskog poslanika Alana Mila iz grupe socijalista, koji je rekao da delegacija Srbije ne odražava u potpunosti sastav Skupštine Srbije što je neophodno po pravilima PSSE.

Aleksandra Đurović rekla je da iza toga stoji Demokratska stranka. 

Nataša Vučković je u prošlom sazivu Skupštine Srbije bila članica te delegacije, ali nije izabrana za članicu u novom, sadašnjem sazivu.