Potvrđeni mandati delegaciji Srbije u Savetu Evrope

Vesti 11. okt. 201611:16 > 11:20
Podeli:
Izvor: Tanjug/Dragan Kujundžić

Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković saopštila je da su delegaciji Srbije potvrđeni mandati u Parlamentarnoj skupštini Saveta Evrope (PSSE).

Maja Gojković je poslanicima na sednici Skupštine Srbije rekla da su mandati jednoglasno potvrđeni u Komitetu za pravila PSSE. 

Ona je rekla da su šefica delegacije Aleksandra Đurović i poslanik Žarko Obradović uverili članove Komiteta da je delegacija Srbije izabrana po pravilima koja važe u domaćem zakonodavstvu, ali i po pravilima Saveta Evrope. 

 „Meni je rečeno ko je pokrenuo neformalno to pitanje preko socijalisitčke grupe kojoj pripadaju ti poslanici. Nažalost, imamo poslanika u ovom parlamentu koji ne biraju sredstva da nanesu štetu našoj državi i u institucijama u kojima se raspravlja o najvažnijim pitanjima i to samo zato što ne mogu da podnesu što ih ima malo i što nisu deo delegacije“, rekla je Gojković. 

Poslanik Socijaldemokratske stranke Marko Đurić negodovao je zbog problema u PSSE i tražio da se postigne dogovor o skupštinskim delegacijama, kao i o predsednicima odbora Skupštine Srbije. 

PSSE je saopštila ranije da su akreditivi članovima srpske delegacije osporeni na zahtev britanskog poslanika Alana Mila iz grupe socijalista, koji je rekao da srpska delegacija ne odražava u potpunosti sastav srpskog parlamenta, što je neophodno po pravilima PSSE. 

Aleksandra Đurović rekla je da iza toga stoji Demokratska stranka, što je poslanica DS-a Nataša Vučković odbacila.