Miščević: Telekomunikacije mogu da utiču na pregovore

Vesti 06. okt. 201616:12 > 16:34
Podeli:
Izvor: Fonet

Šefica pregovaračkog tima Srbije Tanja Miščević izjavila je da problemi oko imovine Telekoma Srbije na Kosovu i Metohiji mogu da utiču na pregovarački proces sa EU.

„Ako prema oceni država članica u EU nisu zadovoljni napretkom koji je učinjen u poglavljima 23 i 24, odnosno u oceni implementacije dijaloga, onda ceo pregovarački proces mora da bude zaustavljen“, rekla je Miščević. 

Ona je rekla i da je Poglavlje 35 „prazna školjka“, odnosno da „nema prava i standarda“ već da ima samo praćenja i ocenjivanja napretka koji je postignut u dijalogu između Beograda i Prištine i implementacija svega toga što je dogovoreno.

Na pitanje da li je negde definisano u poglavljima šta se dešava sa imovinom na Kosovu ili je to definisano isključivo pregovorima Beograda i Prištine, Miščević je rekla da to nije definisano čak ni dijalogom Beograda i Prištine. 

„U ovom momentu to čak nije definisano ni dijalogom između Beograda i Prištine iako je to tema koju smo mi tamo početkom januara 2014. godine rekli da mora postati deo dijaloga, ali u pregovorima sa EU se ne definiše ni tema koja će biti predmet razgovora između Beograda i Prištine, niti načini na koji će biti razrešavano“, kazala je Miščević.