Novica Tončev: Neću napustiti SPS

Vesti 05. okt 201612:42 > 12:46
N1

Novica Tončev, član Predsedništva stranke, danas pred Statutarnom komisijom ima priliku da odgovori na razloge zbog kojih je protiv njega pokrenut disciplinski postupak, ali kako sam kaže, šta god da se desi, on neće napuštati stranku.

Pozvan sam danas u 14 časova u Statutarnu komisiju, tražio sam pismeno obrazloženje iz kog razloga sam dobio predlog ukora, rekao je za N1 Tončev, koji objašnjava da će pred komisiju izneti svoju odbranu.

„Ja smatram da nisam prekršio nijedan član Statuta koji smo usvojili, a danas ću da vidim šta će da mi predoči Statutarna komisija i daću svoju odbranu, posle toga videćemo odluku komisije“, dodao je.

Nisam kukavica da bežim, ostavke neću da dajem, ja sam i ovo mesto poslanika zaradio na terenu, imao sam najbolji rezultat, jedina opština gde su socijalisti na vlasti je opština Surdulica, kaže Tončev.

Navodi da su on i Dijana (Vukomanović) imali pojedine različite stavove, koji su plasirani preko medija.

„I ne vidim u Statutu da piše ako se dva funkcionera posvađaju – da li privatno ili preko medija – da krše Statut partije…. Ako je to, onda će morati na sledećem Kongresu da promene Statut, pa da me zato kazne“, dodao je.

Socijalistička partija Srbije saopštila je u utorak da je pokrenula disciplinski postupak protiv pet članova najviših organa stranke.

Dosadašnja članica Predsedništva Socijalističke partije Srbije Dijana Vukomanović napustila je SPS i poslaničku grupu te stranke u parlamentu.

Nenad Borovčanin je na Tviterupre tri dana napisao da je dobio ukor pred isključenje iz SPS-a i da Statutarna komisija odlučuje „k’o Gestapo – bez mogućnosti odbrane optuženog“, a gostujući na N1 najavio je ostavku u GO stranke.