Stefanović nije primetio da je na karikaturama Petričića

Vesti 03. okt. 201612:21 > 12:26
Podeli:
Izvor: N1

Potpredsednik Vlade Nebojša Stefanović je, povodom odluke lista "Politika" da ipak nastavi saradnju sa karikaturistom Dušanom Petričićem, rekao da "ne poznaje materiju" ali da vidi da je premijerov kabinet stavio do znanja da se nije mešao u taj deo posla.

„I ne vidim kakvu ulogu Vlada može da ima u svemu tome“, dodao je.

Na opasku da je i sam često bio meta Petričićevih karikatura, Stefanović odgovara da to nije primetio.

Odgovarajući, između ostalog, na pitanje N1 da li satiru vidi kao novinarsku satiru ili kao mržnju, kako to stoji u saopštenju iz kabineta Vučića, odgovara: „Toliko posla imam, toliko smo uspeha postigli, toliko sam srećan i zadovoljan kad vidim da nam neke stvari idu perfektno, da se smanjuje kriminalitet, količina droge na ulicama, da imamo uspeha u Poglavlju 24, da nam reforme idu dobro …. ja hoću da se bavim tim pitanjem, a karikaturisti neka crtaju, novinari nek pišu. Samo neka nam ostave pravo da i mi njima nešto kažemo“.

Nedeljno izdanje Politike juče je izašlo bez uobičajene Petričićeve karikature na naslovnoj strani pošto je sa njim prekinuta višegodišnja saradnja.

Petričić je rekao da je razlog za prekid saradnje to što „nije bio dobar i poslušan“ i nije hteo da pravi kompromise i prihvati da objavljuje manje karikatura premijera Srbije Aleksandra Vučića.

Kabinet premijera Srbije Aleksandra Vučića juče je saopštio da Politika treba da nastavi da objavljuje Petričićeve karikature, jer „one nikome ne smetaju, već premijeru samo donose poene“.