Niški aerodrom tužio Šabića

Vesti 03. okt 201611:00 > 11:03
N1

Direktor JP Aerodrom u Nišu, Vladica Đurđanović, podneo je Upravnom sudu tužbu protiv Poverenika za informacije od javnog značaja Rodoljuba Šabića, pošto je Šabića naložio Aerodromu da Južnim vestima dostavi dokumentaciju u vezi sa sistematizacijom radnih mesta, objavile su Južne vesti.

Đurđanović je Južnim vestima dostavio deo tražene dokumentacije, a u pratećem tekstu je objasnio da je dostavljen „onaj deo koji nije sporan“. Novinare je obavestio i da je protiv Poverenika pokrenuo sudski postupak ne navodeći zbog čega.

U kabinetu Poverenika za informacije od javnog značaja kažu da nije prvi put da neko u ovakvim situacijama tuži Poverenika. Ipak, napominju da su sudovi do sada takve tužbe odbacivali kao „nedopuštene“.

Šabić je još 2010. godine praksu tuženja Poverenika Upravnom sudu definisao kao „štetnu i za interese i prava građana, ali i za ugled državnih organa i preduzeća koji je praktikuju“.

Južne vesti su od Đurđanovića tražile da dostavi „Pravilnik o sistematizaciji radnih mesta koji je primenjivan 1. januara 2014. godine i sve naredne, uz sve eventualne promene“. Direktor Aerodroma je dostavio samo sistematizaciju koju je još februara 2010. godine potpisao tadašnji direktor Dragan Bugarinović.

Međutim, prema nepotvrđenim informacijama, Aerodrom je samo u poslednjih godinu dana sistematizaciju menjao najmanje dva puta – oktobra 2015. i aprila ove godine.