Jovanović: Saradnja DSS jedino sa Dverima

Vesti 02. okt 201612:43 > 12:44
N1

Novoizabrani potpredsednik Demokratske stranke Srbije Miloš Jovanović rekao je da na nacionalnom nivou ne vidi mogućnost saradnje DSS-a sa bilo kojom drugom političkom opcijom osim pokreta Dveri sa kojim će početi razgovore i o zajedničkom kandidatu za predsedničke izbore.

„Pokušaćemo da nađemo zajedničkog kandidata sa patriotskom opozicijom, to je na prvom mestu pokret Dveri“, rekao je Jovanović na konferenciji za novinare.

On je podsetio da je Glavni odbor DSS ovlastio predsedništvo da donese takvu odluku.

Jovanović je naveo da ne vidi šta DSS ima da traži u saradnji sa Demokratskom strankom, čija se politika, kako je ocenio, neće promeniti izborom Dragana Šutanovca za predsednika. Istakao je da demokratama ne može da zaboravi to što je pod njihovom vlašću počela politika „normalizacije odnosa Srbije i Kosova.

„Mi teramo dalje sa našom ideologijom“, rekao je Jovanović istakavši da DSS ne odustaje od protivljenja tome da Srbija postane članica EU.

Govoreći o dešavanjima unutar DSS on je rekao da se nada da će doskorašnja predsednica Sanda Rašković Ivić ostati u stranci koju je po njegovoj oceni, hrabro preuzela u veoma teškom trenutku.