Uhapšenom direktoru Kosovske policije pritvor do 30 dana

Vesti 01. okt. 201612:34 > 13:03
Podeli:
Izvor: N1/Promo

Regionalnom direktoru Kosovske policije Nehatu Tačiju, koga je MUP Srbije uhapsio po optužbi za terorizam, određen je pritvor u trajanju do 30 dana, potvrdila je portparolka Višeg suda u Nišu Iva Popović.

„Određivanjem pritvora stavljeno je na snagu rešenje istražnog sudije Višeg suda u Nišu o produžetku policijskog pritvora od 48 sati na pritvor od najduže 30 dana“, izjavila je Popović.

Ona je istakla da je Tačiju određen pritvor zbog opasnosti od bekstva, zbog toga što visina zaprećene kazne iznosi preko deset godina, kao i zbog toga što je krivično delo za koje se tereti izazvalo uznemirenje javnosti.

„Nehat Tači se i dalje nalazi u niškom Kazneno-popravnom zavodu a njegov predmet je upućen Višem tužilaštvu u Nišu, koje će odlučivati dalje u tom postupku“, rekla je Popović.

Tači je uhapšen u četvrtak na administrativnom prelazu Končulj na osnovu poternice niškog Višeg suda zbog krivičnog dela terorizma. Na osnovu rešenja tog suda o određivanju pritvora iz 2010. godine, Tači je sproveden u pritvorsku jedinicu niškog KPZ-a. 

Nehat Tači (40) obavlja dužnost regionalnog komandira Kosovske policije za južni deo Kososvke Mitrovice.