Saobraćaj umeren, bez dužeg zadržavanja na granicama

Vesti 01. okt. 201608:37 > 08:46
Podeli:
Izvor: Bojana Janjić

Saobraćaj na putevima Srbije je umerenog intenziteta, a veći broj vozila se očekuje na putevima koji vode ka izletištima, planinama i ostalim turističkim mestima u zemlji, saopštio je Auto-moto savez Srbije.

Prema poslednjim informacijama Granične policije, na putničkim terminalima na srpskim graničnim prelazima vozila se ne zadržavaju duže od 20 minuta. 

Zbog saobraćajne nezgode na autoputu kod Malog Požarevca, saobraćaj se odvija usporeno, pri čemu je iz smera Beograda ka Nišu za saobraćaj otvorena jedna, a iz smera Niša ka Beogradu dve saobraćajne trake, navodi AMSS, dodajući da se uskoro očekuje i potpuna normalizacija. 

Od danas od 22.00 do nedelje, 2. oktobra do 6, na delu auto-puta E-75 izvodiće se radovi na čišćenju i pranju mosta Gazela u oba smera Niš-Beograd i Beograd-Niš. 

Do 4. oktobra na državnom putu I B reda broj 23, deonica Konjevići-Čačak, na vijaduktu na obilaznici oko Čačka, na snazi će biti izmenjen režim saobraćaja usled izvođenja radova na redovnom održavanju objekata.

Do 19. oktobra trajaće i radovi na redovnom održavanju puta kod isključenja Subotica – Jug u smeru ka Novom Sadu iz pravca graničnog prelaza Horgoš, zbog čega će se saobraćaj privremeno preusmeravati. 

AMSS navodi da su u toku radovi na sanaciji klizišta „Šatornja“, na državnom putu II A reda broj 152,vdeonica Topola – Donja Šatornja – Rudnik – Bućin grob. Za vreme radova, saobraćaj je potpuno obustavljen od 9.00 do 17.00, a ovakav režim saobraćaja biće na snazi sigurno do 10. oktobra, ukoliko vremenski uslovi to dozvole.