Bus plus, prihodi minus: Nove mere zbog švercovanja građana

Vesti 30. sep. 201618:00 > 02. okt. 2016 19:23
Podeli:
Izvor: N1

A pre dve nedelje Poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka ocenio je da je odluka Skupštine grada da kontrolori putnicima bez karte uručuju elektronske prekršajne prijave protivzakonita.

U Bus plusu tvrde da su namerom da kontrolor elektronskim putem prosleđuje komunalnoj policiji podatke građana planirali da ubrzaju uručivanje prekršajne prijave, a da su reči Rodoljuba Šabića pojedinci pogrešno protumačili i da su njihovi kontrolori sada u dodatnom problemu.

Veliki broj Beograđana u gradskom prevozu i dalje se švercuje, zbog čega je GSP godinama ozbiljan gubitaš. U želji da nešto promeni grad je početkom septembra usvojio novu odluku. Njena primena nije ni počela, ali je upozorenje da je nezakonita dovelo do toga da, kako tvrde u Bus plusu, neki putnici odbijaju i dosad uobičajenu saradnju sa kontrolorima.

„Ne žele da pokažu svoju kartu, iako znamo da je imaju, ali ne želi da je pokaže. Ništa, jednostavno neće da pokaže kartu i to je to, nema tu nekih objašnjenja rasprava, jednostavno kaže da neće da pokaže“, kaže Branislava Popović, kontrolorka Bus plusa.

A nova odluka, uveravaju u firmi zaduženoj za naplatu karata u gradskom prevozu, praktično nije promenila ništa u odnosu na dosadašnju.

„Nemaju i dalje kontrolori pravo da bez dozvole i saglasnosti traže bilo kakvi dokument za identifikaciju za to je ovlašćena jedino komunalna policija koja inače pruža asistenciju za takve situacije kada je neko zatečen bez karte, a ne želi da se identifikuje. Ova odluka je samo stavila obavezu nekoga da se identifikuje, bez toga je nemoguće vršiti kontrolu“, kaže Goran Pejić, advokat Bus plusa.

„Ako misle da je to dobro rešenje, neka promene zakon“

Baš zbog tog dodataka o obaveznoj identifikaciji poverenik za infomacije od javnog značaja i zaštitu podataka je, objašnjava, i reagovao.

„Građani su dužni da se identifikuju pred ovlašćenim licima koja su zakonom ovlašćena za identifikaciju, a to su policija i komunalna policija. Dakle, to nije stvar misli Šabić, to sasvim jasno piše i u Ustavu i u zakonu. Ako neko misli da treba da ovlasti i inkasante i kontrolore, onda treba da razmišlja i o tome da gradski prevoz ne postoji samo u Beogradu, već i u Nišu i Novom Sadu, pa ako misli da je to dobro rešenje, neka promeni zakon“, kaže Rodoljub Šabić, poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka.

Čak i da su grad i Bus plus, kako navode, pominjanjem obaveze o identifikaciji samo hteli da poboljšaju procenat uručenih prekršajnih naloga i utiču na svest građana o obaveznom plaćanju karte, Šabić misli da su odabrali pogrešan put. Razume potrebu da se naplata poveća, i ne dovodi je, kaže, u pitanje, ali pri identifikaciji putnika bez karte sa kontrolorom mora da bude i komunalni policajac.