Grad Beograd: Prve kazne za kafiće u Cetinjskoj

Vesti 25. sep 201614:59 > 15:00
Podeli:
Izvor: N1

Gradska sekretarka za inspekcijske poslove Sonja Podunavac izjavila je da su inspektori tokom prethodne noći u vanrednoj kontroli ugostiteljskih objekata u Cetinjskoj, Zetskoj i Skadarskoj ulici podneli tri prijave za emitovanje muzike sa razglasa, van vremena u kome je to dozvoljeno i jednu prijavu zbog nepoštovanja odluke o radnom vremenu.

Podunavac je precizirala da su inspektori tokom prethodne noći utvrdili da ugostiteljski objekat „Mašina“ emituje muziku deset minuta posle ponoći, dok je za ugostiljski objekat „Show room“ utvrđeno da nije prekinuo sa radom, kao i sa emitovanjem muzike i sat i po posle ponoći.

„Po nalogu inspektora pomenuti objekti obustavili su rad i napisane su im prijave. Posle odlaska inspektora, a na osnovu prijava građana inspektori, s komunalnom policijom su se vratili i izvršili vanrednu kontrolu, u tri sata posle ponoći, i utvrdili da se iz ugostiteljskog objekta „Show room“ ponovo emituje muzika. Pozvana je policija, emitovanje muzike je odmah obustavljeno, a lokal ispražnjen. Inspekcija je napisala zapisnik koji je vlasnik objekta odbio da potpiše i protiv njega je pokrenut postupak. Tokom noći izvršena je vanredna kontrola i objekta „Striptiz bar” u Skadarskoj ulici koji je takođe emitovao muziku i kršio Odluku o radnom vremenu, iako je tom odlukom određeno da je u Skadarliji moguće emitovati samo akustiičnu muziku“,  ukazala je gradska sekretarka

Ona je upozorila vlasnike ugostiteljskih objekata u ulicama Cetinjska, Zetska i Skadarska da će se u narednom periodu vršiti vanredne kontrole poštovanja gradske odluke i posle jedan sat nakon ponoći i da će se protiv prekršilaca sprovesti postupak i izreći kazne od kojih je jedna i zatvaranje objekta na određeno vreme.